- Autor: Barnabas
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo | 50 |
Mrkev | 650 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Dochucovadla:
sůl,cukr,citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2814 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
mrkev očistíme a nakrájíme,osmahneme na másle a podlité trochou vody dusíme do měkka.Z trošky másla a kávové lžičky hladké mouky uděláme tzv.francouzské máslo a tím zahustíme šťávu pod mrkví.Ochutíme trochou cukru a citronovou šťávou,dosolíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.